HTML

Hívatlan látogatók

Tavasszal hangyák, nyáron szúnyogok, ősszel egerek..... mindig van valami irtani való a háznál. Nem kell feltétlenül vegyszerekhez nyúlni, megoldást kínálnak az ultrahangos riasztók. Ha mégis a hagyományos módszert választod, abban is adunk segítséget.

Kellemetlenül szúrós...... 10 praktika darazsak ellen

2014.06.26. 14:10 pillangó01

darazsirtas.png

Elérkezett a nyár, vele megjöttek a darazsak is. Ezek a rovarok már nagyon kellemetlenek tudnak lenni, sőt, akár veszélyesek is. 

Védekezz ellenük!

 

Hogyan? Itt van 10 praktika, amiket alkalmazva jó eséllyel megúszhatod a fájdalmas csípéseket.

1. A kerti csap, a vizes területek vonzzák a darazsakat. Ezért strandon és otthon az udvaron is, érdemes papucsot húzni.

2. Ha van otthon a kertben medence, takard le használat után. Ezzel elkerülheted, hogy a szomjas darazsak odaszokjanak.

3. A darazsak kedvelik a cukros, édes ételeket, italokat, ezért ilyeneket ne hagyj szabadon. Mindig zárd le az italos üveg tetejét, a süteményes tálcát takard le alufóliával, de legjobb, ha beteszed a hűtőbe. 

4. A kertben tevékenykedve vagy pihenve, ne használj erős illatú kozmetikumokat, hogy a virágillat ne vonzza oda a darazsakat, méheket.

5. Ha élénk színű ruhát viselsz (különösen a sárga ilyen szín), számolnod kell vele, hogy nem csak neked, de a darazsaknak, méheknek is tetszik majd.

6. Ha édes gyümölcsöt szedsz, készülj fel arra, hogy a darazsak is ott lebzselnek a közelben. Húzz kesztyűt!

7. Ha evés közben érkezik a nem várt vendég, ne kezdj el hadonászni. Várd meg, amíg picit lecsíp az ételedből. Ekkor békében elrepül.

8. Egy darázs vagy egy méhecske soha nem támad éhség vagy szomjúság miatt, csak akkor, ha támadást érzékel, ami védekező reakciót vált ki belőle.

9. A darazsat lehetőleg ne pusztítsd el, mert halála előtt a környezetébe veszélyt jelző anyagot juttat. Ez jelez a társaknak, akik halálmegvető bátorsággal indulnak társuk segítségére. Így kerülhetsz szembe hirtelen hatalmas darázs-rajokkal. Kerüld el, ha csak lehet.

10. Ha a darázs megcsípett, mosd le a helyet alkohollal, tegyél rá ecetes borogatást. Az ecet közömbösíti a darázs mérgét. Ha több csípés ért, vagy allergiás vagy a csípésre, azonnal fordulj orvoshoz! 

 

A darazsak lakhelyét nagyon nehéz feltérképezni. Minden típus máshol szeret fészket rakni. Van, amelyik földön, van amelyik eresz alatt, mások bokrok, fák közé építenek fészket. 

 

Előre gondolkodva el lehet kerülni a fészek kialakítását egy egyszerű "megtévesztéssel". A darazsak nem raknak fészket közvetlenül egy másik fészek mellé. Ezt a tulajdonságukat használd ki, és járj túl az eszükön! Egyszerűen vegyél egy darázsfészek-imitációt, és akaszd fel a védendő területre. A darazsak respektálni fogják a szomszédot, és nem költöznek mellé :) . Ajánlatunk: darázsfészek imitáció.

Ha már megépült a darázsfészek, és magad szeretnéd megsemmisíteni, akkor alaposan fel kell készülni a műveletre. Használj több méter távolságból alkalmazható darázsirtó szert, amit a fészek köré permetezhetsz. Olyan szert válassz, amely azonnal hat, de napokig kifejti hatását. Ilyen termék a linken található darázs-lódarázs aeroszol.  Bár a módszer a megfelelő elővigyázatossági szabályok megtartása mellett biztonságos, a darázsfészek megsemmisítését, ha lehet,  mégis bízd szakemberre.

Előfordulhat, hogy nem találod a fészket, vagy nem férsz a közelébe. Ebben az esetben alkalmazhatunk darázscsapdát. A linken ajánlott termék használata teljesen veszélytelen.A csapdához a csali folyadék is tartozék, amit később pótlólag is be lehet szerezni, szintén a www.ultrahangosriaszto.hu webáruházban.

Maradt kérdésed? Keress bátran itt: ultrahangosriaszto@gmail.com   -   minden este válaszolunk a kérdésekre. Vagy hívhatsz ezen a számon:  0630-589-4466. Jobb kérdezni, mint elszenvedni egy fészeknyi darázs kellemetlen közelségét..... nem igaz? 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kartevoirto.blog.hu/api/trackback/id/tr106421495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása