HTML

Hívatlan látogatók

Tavasszal hangyák, nyáron szúnyogok, ősszel egerek..... mindig van valami irtani való a háznál. Nem kell feltétlenül vegyszerekhez nyúlni, megoldást kínálnak az ultrahangos riasztók. Ha mégis a hagyományos módszert választod, abban is adunk segítséget.

Gyümölcslégy- invázió elhárítási haditerv

2014.07.01. 22:23 pillangó01

gyumolcslegy.JPG

-hogy idén ne legyen kukacos a gyümölcs.

 Hogy mitől lesz a gyümölcs kukacos?

 Nos, a kukac a gyümölcsben valójában nyű, melyből kifejlett korában a gyümölcslégy lesz.

A gyümölcslégy a talajban megbújva telel át, és amikor a gyümölcsök már kis bogyónyiak, akkor kezd rajzani. A nőstény légy a gyümölcs-kezdeményre rakja petéjét, melyből kikel a nyű, és belerágja magát a gyümölcsbe. A kukac” valójában ez a nyű.

Mit tehetünk, hogy ne legyen a gyümölcsünk kukacos?

A gyümölcslegyek a sárga színű, még apró gyümölcsöket „vadásszák”. A sárga szín erősen vonzza őket, tehát érdemes ezt a tulajdonságukat kihasználni, és vegyszerek nélkül megoldani a problémát, a sárga színű ragadós csapda segítségével. 

A színcsapda egy ragasztóval bevont sárga lap, melyet még a gyümölcs érése előtt kell kihelyezni, mert csak így fejti ki a hatását.

A fa magasságától függően 3-9 csapdát kell kihelyezni főként a fa déli oldalára. Ott ugyanis melegebb van, több nap éri, így hamarabb érni kezdenek a gyümölcsök.

A fára kétszer annyi csapdát érdemes elhelyezni, mint a fa magassága méterben számolva. Pl. egy három méter magas barackfára hat csapda kihelyezése javasolt.

A csapdákat osszuk el a fán egyenletesen, kerüljön a tetejére is, mivel ott kapja a legtöbb fényt, ott jelennek meg a legyek legelőször, itt működik leghatékonyabban a csapda.

A sárga színcsapda számos más kártevőnél is hatásos: levéltetű, üvegházi liszteske, dohánytripsz, barkó, csipkézőbarkó, tavaszi káposztalégy, levélaknázó légy, fénybogár.

 A sárga ragadós színcsapda segítségével megállapítható, mikor és milyen kártevők települnek be a növénykultúrába, nyomon követhető rajzásuk, ellenőrizhető a védekezési hatékonyság, sőt ha nagyobb sűrűségben kerül kihelyezésre a színcsapda, jelentősen gyéríthető is a kártevő, így méregmentesen is lehetővé teszi a kártevők elleni védekezést, pl. biokertészetekben.

További ötletekért látogasson el a www.ultrahangosriaszto.hu webáruházba, ahol nem csak ultrahangos riasztókat, hanem a legtöbb kártevő elleni riasztószereket, csapdákat és más eszközöket találhat.

Szólj hozzá!

Címkék: kártevőirtás légyfogó hogyan védekezzek a legyek ellen gyümölcslégy elleni védelem

A bejegyzés trackback címe:

https://kartevoirto.blog.hu/api/trackback/id/tr336465343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása