HTML

Hívatlan látogatók

Tavasszal hangyák, nyáron szúnyogok, ősszel egerek..... mindig van valami irtani való a háznál. Nem kell feltétlenül vegyszerekhez nyúlni, megoldást kínálnak az ultrahangos riasztók. Ha mégis a hagyományos módszert választod, abban is adunk segítséget.

Piros lapot a nyesteknek!

2014.06.29. 13:08 pillangó01

nyest.jpg

 

Hát nem édes egy kis állatka? Sokan nem is sejtik, mennyire okos, intelligens kis szőrgombóc őkelme, aki hosszas éjszakai randalírozásokba merülve keseríti meg az autótulajdonosok és padlással rendelkező háztulajdonosok életét.

Nagyon kedves kinézete egy igazi kis gonosztevőt takar. Éjjel jár, amikor mások alszanak, bebarangolja a padlást, minden lukba beférkőzik, surranó-dübörgő hangoktól hangos a ház éjszakánként, az őrületbe kergetve a lakókat. Legújabb találmánya a csúszdázás, amire nagyszerű lehetőséget kínál a ház gondos tulajdonosa, aki autót is tart, aminek a szélvédőjén csodálatosan lehet csúszkálni :)

Bár kedves, és simogatni való, azért a szétrágott vezetékek az autó motorterében, a karom-nyomok a motorháztetőn, a szétrágott szigetelés a padlástérben nem annyira vidám dolgok. 

Az ember egy darabig nem is érti, mi történik. Gyanúba keveredik a szomszéd macskája, aki pedig általában teljesen ártatlan a dologban. Eltelhet néhány hét is, mire tudatosodik a gondolat: gyarapodott a család egy virgonc kis nyesttel.

Ezt a felismerést aztán követi a megoldások keresése. Mivel fürge kis éjszakai állatka, nincs értelme lepkehálóval virrasztani az udvaron, legfeljebb megnézhetjük őkelmét, elkapni nem fogjuk. 

Két megoldás létezik ellene: vagy beszerzünk egy élvefogó-csapdát, amit kihelyezünk a kedvenc területére, várva a csodát, vagy próbáljuk elriasztani a területről.

Befogni egy nyestet csapdával, nem egyszerű feladat, éppen mert intelligens, óvatos, bizalmatlan állatka. Túl kell járni az eszén, kicsit "nyest-aggyal" kell gondolkodni hozzá. Aztán felmerül a kérdés, mi legyen a befogott állatkával? Miután megcsodálta a család apraja-nagyja, valahová el kell "tüntetni". Mivel jó nagy területet jár be és tart a sajátjának, ezért igen messzire kell elvinni ahhoz, hogy ne találjon vissza. ( Egy hím területe akár 200 hektár is lehet.....). A másik lehetőség a bunda..... de ezt most hagyjuk.

Egyszerű és gyors megoldás az ultrahanggal működő nyest-riasztó. Hatása azonnali, és tartósan védi a területet. Jó szívvel ajánljuk! Hogyan működik? A nyestet hihetetlenül zavaró ultrahang mozgásra aktivizálódik, és teljesen összezavarja a kis betolakodót. Nem érti, mi történik vele, és mivel újra és újra ugyanott találkozik az érzéssel, egy idő után összeköti a rossz érzést a területtel, és fájó szívvel bár, de lemond a további látogatásokról.

Érdekel? További információkat találsz a riasztó ismertetőjénél - ezen a linken - , vagy keress telefonon: 0630-589-4466 ill. e-mailben: ultrahangosriaszto@gmail.com

Szólj hozzá!

Címkék: nyest kártevőirtás ultrahangos riasztó nyest elriasztása védekezés nyest ellen hogyan védekezzek nyest ellen

A bejegyzés trackback címe:

https://kartevoirto.blog.hu/api/trackback/id/tr836451857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása