HTML

Hívatlan látogatók

Tavasszal hangyák, nyáron szúnyogok, ősszel egerek..... mindig van valami irtani való a háznál. Nem kell feltétlenül vegyszerekhez nyúlni, megoldást kínálnak az ultrahangos riasztók. Ha mégis a hagyományos módszert választod, abban is adunk segítséget.

Fordítsuk komolyra a szót.....

2015.05.02. 23:38 pillangó01

Sok-sok kedélyes elmélkedés és bejegyzés után most szeretnék valami komolyabb témát tálalni Nektek.

Ezúttal olyan problémával találkoztam, amely egy ember, akár egy egész család egész évi bevételét veszélyezteti. Azok az emberek, akik élelmiszert termelnek - gyümölcsösük, szőlőjük van, vagy szántókon gazdálkodnak - állandóan ki vannak téve a legkülönfélébb viszontagságoknak.

Elsőként is az időjárásnak, másodjára pedig a kártevőknek. Előbbire az időjárás-szabályozás feltalálásáig sajnos nem tudunk megoldást, a másodikra viszont már eddig is voltak próbálkozások. Leginkább elterjedt védekezés a vegyszeres permetezés. Hasznos a betegségek, kórokozók, paraziták, rovarok, bogarak ellen, de mi a helyzet a vaddakal és a madarakkal?

Nincs valódi megoldás ellenük? El kell tűrni, hogy a napraforgóföldre leszálló madárraj naponta letakarít egy-két hektárnyi területet? El kell viselni, hogy a seregélyek csak a cseresznye tizedét hagyják meg nekünk?

Nem, nem kell elviselni. Drasztikus megoldások helyett (lesben állás a föld szélén puskákkal, éjjel-nappal őrködni a földeken) itt a megoldás: az önműködő, elektronikus madárriasztó készülékek.

Nincs többé álmatlan éjszaka. A készülékek több hektár terület védelmét biztosítják, éjjel-nappal szolgálatban állnak. Ha éjjel nincs rájuk szükség, előre programozva leállnak, és csak hajnalban kapcsolnak be újra. Magas fák tetejére vagy póznákra kell állítani a hangszórókat, míg a kezelőegységet úgy kell elhelyezni, hogy kényelmesen hozzáférhető legyen.

Többféle madár hangját utánozzák ezek a készülékek, köztük olyanok segélyhívását, amelyek ellen védekezni akarunk, valamint ezek ragadozóiét.

A földedre szálló madarakat mindez annyira megzavarja, hogy nem tudnak megmaradni a védett területen.

Vigyázz, kész, rajt.... indul a szezon! Indulj te is harcba a madarak és más kártevők ellen.

 

Több információért keresd fel a www.ultranagosriaszto.hu weboldalt, ahol a termékeket is megtalálod, és azt a telfonszámot, és e-mail címet, ahol választ kapsz a kérdéseidre.

Várunk szeretettel a facebookon is, ezen a linken.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kartevoirto.blog.hu/api/trackback/id/tr437425050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása