HTML

Hívatlan látogatók

Tavasszal hangyák, nyáron szúnyogok, ősszel egerek..... mindig van valami irtani való a háznál. Nem kell feltétlenül vegyszerekhez nyúlni, megoldást kínálnak az ultrahangos riasztók. Ha mégis a hagyományos módszert választod, abban is adunk segítséget.

Olcsó-e az olcsó?

2014.07.27. 22:09 pillangó01

atveres.gif

Ma, amikor bekapcsoltam a TV-t, éppen egy televíziós vásárlási műsorba csöppentem. Ultrahangos riasztó volt műsoron, és mivel érdekelt a téma, ott is maradtam, hogy megnézzem, mit kínálnak, és mennyiért.

Nos tehát, azt tudtam meg, hogy van olyan készülék, amit bele kell tenni egy fali konnektorba valahol a lakásban, és onnantól kezdve 200 négyzetméternyi terület teljesen le van védve mindenféle kártevők ellen.

Sőt, az elhangzott összegért egy második készüléket is a csomagba tesznek, ami újabb 200 négyzetmétert kártevőmentesít. A megjelenített illusztráció szerint ez a készülék nem síkban, hanem gyakorlatilag a tér teljes egészét lefedve, gömb alakban kezdi meg az ultrahang terjesztését, tehát nincs az a kártevő, amelyik elbújhatna előle. :)

Mivel a készülék ilyen hatalmas területet véd, akár az egész házat egyetlen készülékkel le lehet védeni.

A két eszköz együtt kb. 7500 Ft, plusz a postaköltség.

Biztos Te is ismered ezeket a televíziós vásárlási műsorokat, amikor unásig ismétlik ugyanazokat a dolgokat, kétszer, háromszor, ötször, tízszer, és még mindig nem tudod, hogy mindez mennyibe kerül. Mikor végre kiderül, akkor általában biztosítanak arról, hogy ha sietsz, kapsz még egyet ajándékba, esetleg valami nagyon hasznos kiegészítőt. És kezdődik előlről a véget nem érő ismétlések sora. És aztán jön a postaköltség. Na ezt már nem bírtam kivárni :)

Őszintén elcsodálkoztam azokon, amiket hallottam, mert ennyi nyilvánvaló butaságot már régen nem hallottam.

Először is: az ultrahang terjedése csak az első szilárd tárgyig biztosított. Onnan visszaverődik, nem hatol át rajta. Ha tehát elhelyezel egy készüléket valamelyik szobában, és előtte van pl. egy fotel, akkor a fotel előtt vígan randalíroznak az egerek, nem zavarja őket az oda sem érő ultrahang. Arról ne is beszéljük, hogy a reklám szerint egy készülék akár az egész házat is lefedheti.... Hát, ha nincsenek benne falak és bútorok, akkor talán.

Másodszor: A készüléket be kell dugni a konnektorba, és ekkor kezd működni, állítólag gömb alakban. Nem síkban, nem bizonyos fokban, nem, nem. Ez gömb alakban terjed. Ahhoz azonban, hogy gömb alakban terjedjen, az kellene, hogy ne legyen mögötte fal.....

Harmadszor: Ha eltekintünk attól, hogy nem gömb alakban terjeszti az ultrahangot, akkor is érdekes még, hogy akkor hogy csinálja, hogy mind függőlegesen a falat, mind vízszintesen a padlót védi? Véletlenül tudom, hogy az ultrahang síkban terjed, méghozzá a kiindulási ponttól számítva valamekkora fokban. Ez általában 90 fok, de vannak olyan készülékek, amik 360 fokban terjednek. De ezek is síkban......

Negyedszer: Nincs olyan riasztó, ami egyszerre tud hatásos lenni egy egér, egy szúnyog, egy patkány, egy macska, vagy egy nyest ellen. Vannak olyanok, amiknél állítani lehet a hang frekvenciáját, így ezek alkalmasak arra, hogy többféle állat ellen védjenek, de nem egyszerre.

Ötödször: Ami ilyen tökéletes, és mégis kettőt adnak belőle egy áráért, az már önmagában gyanús.

Ha viszont szeretnél olyan készüléket, ami valóban hatékony, amire 24, de akár 30 hónap garanciát is kaphatsz, valamint részletes leírást arról, hogy milyen állatok ellen hatásos, mekkora területet véd, és ahol nem titkolják el előled a tényeket az ultrahang valódi terjedésével kapcsolatban, sőt, külön felhívják a figyelmedet rá, akkor látogass el az ULTRAHANGOS RIASZTÓK BOLTJÁBA. 

Akciós termékajánlat:

Szúnyogok, kullancsok, bolhák vagy egerek ellen védelmet nyújtó készülék állítható frekvencia-tartományokkal, 45 négyzetméter terület védelmére.

Hordozható ultrahangos szúnyogriasztó készülék 50 négyzetméter terület védelmére

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kartevoirto.blog.hu/api/trackback/id/tr196549735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása